[OpenVPN home] [Date Prev] [Date Index] [Date Next]
[OpenVPN mailing lists] [Thread Prev] [Thread Index] [Thread Next]
Google
 
Web openvpn.net

[Openvpn-users] my-tap error (Media Cable Unplugged)


  • Subject: [Openvpn-users] my-tap error (Media Cable Unplugged)
  • From: "Aaron P. Martinez" <ml@xxxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Sun, 23 Jan 2005 19:09:37 -0600

I have finally gotten my p-t-p connections between two linux machines up
and running without a hitch. 

I'm moving on now to set up a multi-client server (on the same linux
box) and windows roadwarrior client machines.  

I installed OpenVPN 2.0rc6 and when i did my new tap device shows up in
the task bar with a red X through it and moving the cursor over it
provides the error "my-tap:  a network cable is unplugged"  I looked at
the properties and the advanced options.  There is NO mac address, am i
supposed to set that myself?  The Media status is set to "application
controlled" so I just chalked it up initially to not having the config
files set up and openvpn not running.

I got my connfigs together (below) started openVPN on the Linux and it
was listening on the new port just like it should.  I started it on the
windows machine withthe following:
openvpn --config warrior.ovpn

it looks like it is working, but the link never actually connects i
suspect because the local link stays at 'undef' which as i read earlier
means that the negotiation never finalizes and then goes to a restart
after an inactivity timeout.  The log output is below.

Windows LOG
Sun Jan 23 18:52:39 2005 us=211144 Current Parameter Settings:
Sun Jan 23 18:52:39 2005 us=213952   config = 'vpn.ovpn'
Sun Jan 23 18:52:39 2005 us=216728   mode = 0
Sun Jan 23 18:52:39 2005 us=219514   show_ciphers = DISABLED
Sun Jan 23 18:52:39 2005 us=222289   show_digests = DISABLED
Sun Jan 23 18:52:39 2005 us=225062   show_engines = DISABLED
Sun Jan 23 18:52:39 2005 us=227832   genkey = DISABLED
Sun Jan 23 18:52:39 2005 us=230622   key_pass_file = '[UNDEF]'
Sun Jan 23 18:52:39 2005 us=233401   show_tls_ciphers = DISABLED
Sun Jan 23 18:52:39 2005 us=236574   proto = 0
Sun Jan 23 18:52:39 2005 us=239811 NOTE: --mute triggered...
Sun Jan 23 18:52:39 2005 us=242775 177 variation(s) on previous 10
message(s) su
ppressed by --mute
Sun Jan 23 18:52:39 2005 us=249867 OpenVPN 2.0_rc6 Win32-MinGW [SSL]
[LZO] built
 on Dec 20 2004
Sun Jan 23 18:52:39 2005 us=257839 IMPORTANT: OpenVPN's default port
number is n
ow 1194, based on an official port number assignment by IANA.  OpenVPN
2.0-beta1
6 and earlier used 5000 as the default port.
Enter Private Key Password:
Sun Jan 23 18:52:43 2005 us=199007 Control Channel Authentication: using
'c:/ope
nvpn/keys/ta.txt' as a OpenVPN static key file
Sun Jan 23 18:52:43 2005 us=210001 Outgoing Control Channel
Authentication: Usin
g 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication
Sun Jan 23 18:52:43 2005 us=217100 Incoming Control Channel
Authentication: Usin
g 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication
Sun Jan 23 18:52:43 2005 us=224739 LZO compression initialized
Sun Jan 23 18:52:43 2005 us=228540 Control Channel MTU parms [ L:1542
D:166 EF:6
6 EB:0 ET:0 EL:0 ]
Sun Jan 23 18:52:43 2005 us=237608 Data Channel MTU parms [ L:1542
D:1450 EF:42
EB:23 ET:0 EL:0 AF:3/1 ]
Sun Jan 23 18:52:43 2005 us=244758 Local Options String: 'V4,dev-type
tun,link-m
tu 1542,tun-mtu 1500,proto UDPv4,comp-lzo,keydir 1,cipher BF-CBC,auth
SHA1,keysi
ze 128,tls-auth,key-method 2,tls-client'
Sun Jan 23 18:52:43 2005 us=255642 Expected Remote Options String:
'V4,dev-type
tun,link-mtu 1542,tun-mtu 1500,proto UDPv4,comp-lzo,keydir 0,cipher
BF-CBC,auth
SHA1,keysize 128,tls-auth,key-method 2,tls-server'
Sun Jan 23 18:52:43 2005 us=266295 Local Options hash (VER=V4):
'504e774e'
Sun Jan 23 18:52:43 2005 us=269910 Expected Remote Options hash
(VER=V4): '14168
603'
Sun Jan 23 18:52:43 2005 us=277086 Socket Buffers: R=[8192->8192]
S=[8192->8192]
 
Sun Jan 23 18:52:43 2005 us=284137 UDPv4 link local: [undef]
Sun Jan 23 18:52:43 2005 us=287957 UDPv4 link remote: 192.168.3.73:1195
WSun Jan 23 18:52:43 2005 us=298798 read UDPv4: Invalid argument
(WSAEINVAL) (co
de=10022)
RWWW

Linux Server LOG:
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93075 Current Parameter Settings:
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93364   config = 'roam.conf'
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93402   mode = 1
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93439   persist_config = DISABLED
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93476   persist_mode = 1
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93512   show_ciphers = DISABLED
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93548   show_digests = DISABLED
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93584   show_engines = DISABLED
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93620   genkey = DISABLED
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93656   key_pass_file = '[UNDEF]'
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93693   show_tls_ciphers = DISABLED
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93730   proto = 0
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93766   local = '[UNDEF]'
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93802   remote_list = NULL
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93843   remote_random = DISABLED
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93880   local_port = 1195
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93917   remote_port = 1195
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93953   remote_float = DISABLED
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=93988   ipchange = '[UNDEF]'
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=94024   bind_local = ENABLED
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=94060 NOTE: --mute triggered...
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=94132 156 variation(s) on previous 20
message(s) suppressed by --mute
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=94171 OpenVPN 2.0_rc6 i386-redhat-linux
[SSL] [LZO] [EPOLL] built on Jan 23 2005
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=258942 Diffie-Hellman initialized with 2048
bit key
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=260005 WARNING: file
'/usr/share/openvpn/keys/cent.key' is group or others accessible
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=262048 Control Channel Authentication: using
'/usr/share/openvpn/keys/ta.key' as a OpenVPN static key file
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=262147 Outgoing Control Channel
Authentication: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC
authentication
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=262194 Incoming Control Channel
Authentication: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC
authentication
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=262263 TLS-Auth MTU parms [ L:1542 D:166
EF:66 EB:0 ET:0 EL:0 ]
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=263033 TUN/TAP device tun0 opened
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=263135 TUN/TAP TX queue length set to 100
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=263222 /sbin/ifconfig tun0 10.8.0.1
pointopoint 10.8.0.2 mtu 1500
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=270490 /sbin/route add -net 10.8.0.0 netmask
255.255.255.0 gw 10.8.0.2
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=277123 Data Channel MTU parms [ L:1542
D:1450 EF:42 EB:23 ET:0 EL:0 AF:3/1 ]
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=279411 GID set to openvpn
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=279590 UID set to openvpn
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=279672 Socket Buffers: R=[65535->131070]
S=[65535->131070]
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=279766 UDPv4 link local (bound):
[undef]:1195
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=279802 UDPv4 link remote: [undef]
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=279845 MULTI: multi_init called, r=256 v=256
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=279999 IFCONFIG POOL: base=10.8.0.4 size=62
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=280099 IFCONFIG POOL LIST
Sun Jan 23 19:04:44 2005 us=280211 Initialization Sequence Completed

..........and it never goes further


The config files:

Server  warrior.conf:
port 1195
proto udp
dev tun
ca /usr/share/openvpn/keys/ca.crt
cert /usr/share/openvpn/keys/cent.crt
key /usr/share/openvpn/keys/cent.key
dh /usr/share/openvpn/keys/dh2048.pem
keepalive 10 120
persist-key
persist-tun
verb 5
mute 20
tls-server
user openvpn
server 10.8.0.0 255.255.255.0
ifconfig-pool-persist ipp.txt
push "dhcp-option WINS 10.8.0.1"
max-clients 10
group openvpn
comp-lzo
tls-auth /usr/share/openvpn/keys/ta.key 0
log-append openvpn.log
status vpnstatus.log


Client warrior.ovpn:

client
remote 192.168.3.73 1195
ns-cert-type server
ca c:/openvpn/keys/ca.crt
cert c:/openvpn/keys/aaron.crt
key c:/openvpn/keys/aaron.txt
tls-auth c:/openvpn/keys/ta.txt 1
proto udp
dev tun
ip-win32 dynamic
pull
ping-restart 60
ping-timer-rem
persist-tun
persist-key
resolv-retry 86400
ping 10
comp-lzo
verb 5
mute 10
nobind  (i have tried w/and w/o this)

Any ideas?  My tap device never goes to a connected state

Any help appreciated.

Thanks,

Aaron Martinez



____________________________________________
Openvpn-users mailing list
Openvpn-users@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/openvpn-users