[OpenVPN home] [Date Prev] [Date Index] [Date Next]
[OpenVPN mailing lists] [Thread Prev] [Thread Index] [Thread Next]
Google
 
Web openvpn.net

[Openvpn-users] openvpn-auth-pam.so problem


  • Subject: [Openvpn-users] openvpn-auth-pam.so problem
  • From: Gavin Chappell <G.A.Chappell@xxxxxxxxxxx>
  • Date: Wed, 31 May 2006 15:32:36 +0100

Hi all,
I'm having a little trouble getting the PAM plugin to work. I have a machine running CentOS 4.3 with all updates, with OpenVPN 2.0.7 from Dag Wieers' repository. The relevant (IMO) bits from files are as follows:


/etc/openvpn/vpn.conf:
plugin /usr/share/openvpn/plugin/lib/openvpn-auth-pam.so login
username-as-common-name
client-cert-not-required

/var/log/messages:
May 31 15:10:38 el03 openvpn: succeeded
May 31 15:10:44 el03 openvpn[20027]: OpenVPN 2.0.7 i386-redhat-linux-gnu [SSL] [LZO] [EPOLL] built on Apr 29 2006
May 31 15:10:44 el03 openvpn[20027]: PLUGIN_INIT: POST /usr/share/openvpn/plugin/lib/openvpn-auth-pam.so 'login' intercepted=PLUGIN_AUTH_USER_PASS_VERIFY
May 31 15:10:44 el03 openvpn[20027]: PLUGIN_INIT: plugin initialization function failed: /usr/share/openvpn/plugin/lib/openvpn-auth-pam.so
May 31 15:10:44 el03 openvpn[20027]: Exiting
May 31 15:10:44 el03 openvpn: failed


My /etc/pam.d/login is however it comes with CentOS, I haven't edited it yet (I can't even get OpenVPN to start with the plugin, so PAM tweaks will come at a later stage).

I've done various Google searches on the "PLUGIN_INIT" errors, but couldn't seem to find any appropriate matches, has anyone else on list seen this? If any more info is needed, then just let me know and you can see pretty much anything you like!

Thanks,
Gavin

______________________
OpenVPN mailing lists
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/openvpn-users