[OpenVPN home] [Date Prev] [Date Index] [Date Next]
[OpenVPN mailing lists] [Thread Prev] [Thread Index] [Thread Next]
Google
 
Web openvpn.net

Re: [Openvpn-devel] Maybe a bug using password protected private keys


  • Subject: Re: [Openvpn-devel] Maybe a bug using password protected private keys
  • From: Michael Kaufmann <michael@xxxxxxxxxxxx>
  • Date: Wed, 05 Apr 2006 18:53:49 +0200

Hi again,

It seems like OpenVPN simly ignores äöü & Co. I can add them at the end
of a "normal" Password and it's still valid.

Bye,
    Michael

Michael Kaufmann wrote:
> Hi,
>
> I'm currently testing some cases for password input and how passwords
> could look like. I use the management interface to do so.
>
> Two cases went wrong:
> 1. Input a password with german umlaute, e.g.
> password "Private Key" "äöüß"
> 2. Input empty password
> password "Private Key" ""
> 3. Input "normal" password works as expected.
>
> In both cases OpenVPN is in the "Connecting" state, but nothing else
> happens. Management Interface is otherwise still working as expected.
>
>   
>> INFO:OpenVPN Management Interface Version 1 -- type 'help' for more info
>> HOLD:Waiting for hold release
>>     
> hold release
> SUCCESS: hold release succeeded
>   
>> PASSWORD:Need 'Private Key' password
>>     
> password "Private Key" ""
> SUCCESS: 'Private Key' password entered, but not yet verified
>
> This appears in the syslog:
>
> Apr  5 17:21:13 [openvpn] PO_WAIT[0,0] fd=4 rev=0x00000001
> rwflags=0x0001 arg=0x00000000
> Apr  5 17:21:13 [openvpn] MANAGEMENT: Client connected from 127.0.0.1:11195
> Apr  5 17:21:13 [openvpn] PO_CTL rwflags=0x0001 ev=5 arg=0x00000000
>                 - Last output repeated 8 times -
> Apr  5 17:21:21 [openvpn] PO_WAIT[0,0] fd=5 rev=0x00000001
> rwflags=0x0001 arg=0x00000000
> Apr  5 17:21:21 [openvpn] MANAGEMENT: CMD 'password [...]'
> Apr  5 17:21:21 [openvpn] PO_CTL rwflags=0x0001 ev=5 arg=0x00000000
>                 - Last output repeated 39 times -
> Apr  5 17:22:01 [cron] (root) CMD (/usr/local/sbin/copytorrent.sh)
> Apr  5 17:22:01 [openvpn] PO_CTL rwflags=0x0001 ev=5 arg=0x00000000
>                 - Last output repeated 59 times -
> Apr  5 17:23:01 [cron] (root) CMD (/usr/local/sbin/copytorrent.sh)
> Apr  5 17:23:02 [openvpn] PO_CTL rwflags=0x0001 ev=5 arg=0x00000000
>
>
> I don't know if I do something wrong - may be. How can I work around
> this problem? Is it a bug? I use openvpn-2.0.5/2.0.6 compiled with
> gcc-4.1.0.
>
> Bye,
>     Michael
>
>
> -------------------------------------------------------
> This SF.Net email is sponsored by xPML, a groundbreaking scripting language
> that extends applications into web and mobile media. Attend the live webcast
> and join the prime developer group breaking into this new coding territory!
> _______________________________________________
> Openvpn-devel mailing list
> Openvpn-devel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
> https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/openvpn-devel
>   


____________________________________________
Openvpn-devel mailing list
Openvpn-devel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/openvpn-devel